Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[WO] Spirulina w proszku 100g

18-07-2015, 13:12
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 19.99 zł      Aktualna cena: 19.99 zł     
Użytkownik dalnet_2004
numer aukcji: 5463180981
Miejscowość Gdynia
Kupiono sztuk: 5    Wyświetleń: 14   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Oferujemy płatność za pośrednictwem systemu PayU oraz przelew na konto mBank.

Nr rachunku bankowego:
02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 441203

Zakupione towary wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej,  kuriera oraz paczkomatów.

Szczegółowe ceny przesyłek zawarte są w zakładce "Dostawa i Płatność" nad opisem aukcji oraz na stronie o mnie.

Polecamy szczególnie dostawę przesyłką kurierską w cenie tylko 14,99zł (przelew) lub 21zł przy przesyłce pobraniowej.

Wszystkie zakupione produkty wysyłamy w jednej paczce.

Szanujemy przyrodę, paczki pakujemy tylko w kartony przeznaczone do recyklingu.


Opakowania są odpowiednich rozmiarów i twoje produkty są dobrze zabezpieczone.

 

Odbiór osobisty:

Szczegóły na stronie o mnie.

Zobacz przedmioty w kategoriach: Produkty Sushi | Sosy i dressingi | Przyprawy i zioła | Przybory kuchenne

Spirulina w proszku

Opakowanie 100g

Opis:
Termin przydatności do spożycia - 28.02.2017r

(aktualny termin przydatności znajduje się na dole aukcji)

 

Dawkowanie: do 4g dziennie, wymieszać proszek w letniej wodzie i pić pół godziny przed posiłkiem.

ZDROWIE I SPRAWNOŚĆ FIZYCZNA DZIĘKI SPIRULINIE !!!
POSIADA BEZPOŚREDNI WPŁYW NA RÓWNOWAGĘ KWASOWO-ZASADOWĄ W ORGANIZMIE A  TAKŻE:
- wspomaga utrzymanie naturalnej flory bakteryjnej jelit
- dostarczając żelazo , wpływa na  likwidację anemii
- zapewnia wysoki wzrost witalności
- wiąże metale ciężkie i wspomaga ich wydalanie
- usprawnia pracę gruczołu tarczycy
- wspomaga leczenie chorób układu krążenia
- wpływa na zmniejszenie zawartości cholesterolu we krwi
- wpływa na regulację stężenia cukru we krwi
- wpływa na regulacje cisnienia tętniczego krwi
- redukuje skutki uboczne radio i chemioterapii
- ogólnie posiada pozytywne działanie i wspomaga system immunologiczny

WSPOMAGA DIETĘ ODCHUDZAJĄCĄ I UTRZYMUJĘ WAGĘ.
DAJE ORGANIZMOWI POTRZEBNE SUBSTANCJE ODŻYWCZE A JEDNOCZEŚNIE WYPEŁNIA ŻOŁĄDEK DAJĄC UCZUCIE SYTOŚCI

BOTANIKA I EKOLOGIA
Spirulina- mikro alga spiralna, zaliczana jest do Cyjanobakterii, nazywanych również niebieskimi glonami. Najstarsze skały sedymentacyjne zawierające skamieniałości wskazują, że Cyjanobakterie pojawiły się już przed 3,5 miliardem lat, jako pierwsze zielone organizmy na niezamieszkanej, niezagospodarowanej Ziemi. Ich osiągnięciem ewolucyjnym było posiadanie chlorofilu, który posłużył do fotosyntezy, a więc do syntezy związków organicznych i produkcji tlenu. Ten sam chlorofil występujący u alg pierwotnych jest obecny we wszystkich roślinach zielonych po dziś dzień. Energia słoneczna jest wykorzystywana nie tylko przez chlorofil, lecz również przez inne barwniki, jak na przykład wartościowy dla zdrowia Beta- Karoten i interesująca z farmaceutycznego punktu widzenia Fikocyjanina. Spirulina posiada niezwykle duże zasoby tego barwnika. Dodatkowo zawiera całą gamę witamin i związków mineralnych, wspierające zdrowotnie enzymy, antyoksydanty oraz największą zawartość białka ze wszystkich naturalnych środków spożywczych.

WARTOŚĆ ZDROWOTNA
Substancje odżywcze i czynnie działające zawarte w spirulinie:
Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super- pożywienie. W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i kompletnego zestawu substancji odżywczych. Szczególnie dotyczy to substancji, których brakuje w dzisiejszym pokarmie lub na skutek codziennych obciążeń cierpimy na ich niedobory, są to: żelazo, selen, witamina A i B12, które są obecne w spirulinie w dużych ilościach. Alga ta jest również interesująca ze względu na relatywnie wysoką zawartość potasu przy jednocześnie niewielkiej zawartości sodu. Dzienne zapotrzebowanie na niektóre związki mineralne może być w znacznym stopniu pokryte już przy 10-cio gramowym spożyciu spiruliny i minimalnym dostarczeniu węglowodanów i tłuszczy. Spirulina znajduje się w kręgu zainteresowań wielu ludzi odchudzających się i poszczących, gdyż10 gramów ma tylko 36 kalorii. Spożywanie spiruliny praktycznie nie pociąga za sobą żadnego ryzyka, na co wskazują doświadczenia żywienia ludzkiego w kręgach wielu kultur, które sięgają setek a nawet tysiąca lat. Poza tym spirulina bogata jest w określone substancje wspierające zdrowotnie, które łącznie określa się mianem antyoksydantów, które odgrywają znaczną rolę w hamowaniu procesów starzenia i zapobiegają powstawaniu nowotworów. Poza tym znajdują się też takie substancje jak sulfolipidy i polisacharydy, których aktywność przeciw chorobowa w różnych testach farmakologicznych wypadała bardzo obiecująco. Związki te wywierają działanie przeciw wirusowi HIV i opryszczki. Ponieważ spirulina nie posiada twardej ściany celulozowej, należy do substancji łatwostrawnych. Wszystkie witaminy i związki mineralne w niej zawarte są łatwo przyswajalne przez organizm, ponieważ występują jako połączenia organiczne.

BIAŁKA
Spirulina zawiera ponad 60% wysokowartościowego białka, szczególnie zalecanego do spożycia, gdyż zawiera pożądane aminokwasy egzogenne, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka. Wartość białka spiruliny jest porównywalna z wartością białka pochodzenia zwierzęcego, jednakże białko z tej algi jest o wiele bardziej zdrowsze, gdyż nie obciąża organizmu cholesterolem. Poza tym pokrywamy zapotrzebowanie na białko z najsmaczniejszego ze wszystkich źródła.

WITAMINY
Spirulina zawiera bogaty zestaw witamin (Tabela nr1). Alga ta przy dziennym spożyciu 2 do 3 gram pokrywa zapotrzebowanie na Wit .A i B12. Witaminy i związki mineralne jak również inne wartościowe substancje występują w tym naturalnym pożywieniu jako związki związane biologicznie. Takie kompleksy lepiej nadają się do wykorzystania przez organizm niż syntetyczne substancje niezwiązane. Jednocześnie są one łatwiej tolerowane przez żołądek i jelita. Organizm wybiera tylko te komponenty z szerokiej oferty dostarczanych zdrowych, różnorodnych substancji, których naprawdę potrzebuje. Niebezpieczeństwo toksycznego przedawkowania, które istnieje przy substytucji syntetyczną witaminą A, tutaj praktycznie nie występuje.