PŁATKI GRYCZANE BIO 300 g - BIO PLANET
Informacje ogólne: Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecane jako dodatek do potraw mięsnych, np. kotletów lub do zup, a także do muesli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.
Płatki gryczane są dla organizmu źródłem licznych mikroelementów: magnezu, żelaza, siarki, kobaltu. W mniejszych ilościach zawierają również: wapń, fosfor, miedź, cynk, bor i jod. Bogate w witaminę E oraz witaminy z grupy B. Posiadają w swym składzie lizynę i leucynę, które pozytywnie wpływają na pracę mózgu.
Gryka jest z natury zbożem bezglutenowym dlatego zalecane jest osobą na diecie bezglutenowej.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu 2-3 minuty od czasu do czasu mieszając.
Skład: płatki gryczane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 343 kcal (1454 kJ)
Białko: 9,1 g
Węglowodany: 71 g
Tłuszcz: 1,7 g
Jednostka miary: opakowanie
Waga: 300g
termin ważności: 31.08.14, 30.09.14
OPCJE WYSYŁKI