Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ALGI MORSKIE - KRYSZTAŁY JAPOŃSKIE

20-07-2015, 18:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4 zł      Aktualna cena: 4 zł     
Użytkownik sarenka46
numer aukcji: 5540177756
Miejscowość Brzozówka
Kupiono sztuk: 4    Wyświetleń: 45   
Koniec: 20-07-2015 18:18:41

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM I ZAPRASZAM NA MOJĄ AUKCJĘ


 

 

OFERUJĘ:


 

ALGI MORSKIE tzw.KRYSZTAŁY JAPOŃSKIE


 

W ZESTAWIE:


 

 

1. ALGI 2 ŁYŻKI STOŁOWE NA 1 LITR WODY 

 

 

 

 

 

 

ALGI MORSKIE

 


 Kryształy japońskie robiły i robią swoistą furorę w internecie. Setki ludzi doceniły ich rozległe zdrowotne działanie


Kryształki japońskie wytwarzają tzw. wodny kefir – zdrowy probiotyczny napój, którym delektować się można całą rodziną (dorośli i dzieci). 

To doskonała alternatywa dla słodzonych napojów gazowanych czy nawet większości oferowanych na rynku soków.

 

DLACZEGO WARTO JE MIEĆ:


WZMACNIAJĄ ORGANIZM


REDUKUJĄ BAKTERIE I ZAPOBIEGAJĄ NOWOTWOROM


PONADTO WODA Z ALG LECZY :


CHOROBY NERWOWE


WRZODY


CHOROBY DRÓG ODDECHOWYCH


ZAWAŁY MIĘŚNIA SERCOWEGO


SKLEROZĘ


CHOROBY WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO


CHOROBY NEREK


ZAKAŻENIA


CHOROBY JELIT


CHOROBY ZWIĄZANE ZE ZŁĄ PRZEMIANĄ MATERII


ANEMIĘ,EGZEMĘ


PONADTO JEST BARDZO DOBRA NA :


ZMARSZCZKI


WYPRYSKI


SCHORZENIE SKÓRY


OPRYSZCZKĘ


ŁUPIEŻ

HODOWLA


Hodowlę kryształów japońskich może prowadzić właściwie każdy - jest ona mało wymagająca i prosta w swoim rozwoju i rozroście. 

Gotowy kefir wodny z kryształków japońskich smakuje jak delikatny, bezalkoholowy szampan


HODOWLA KROK PO KROKU


Kryształy japońskie umieścić w plastikowym durszlaku

Następnie przepłukać je pod strumieniem zimnej wody

Umieść kryształy w plastikowym/szklanym, litrowym słoiku

Zalej kryształy niewielką ilością ciepłej wody

Dodaj ok. 4 łyżek cukru, rozmieszaj do rozpuszczenia się cukru

Dopełnij roztwór zimną wodą do 1 litra (to w sumie 4 szklanki wody)

Do wody dorzuć ok. 6 rodzynek (lub 2 suszone morele lub figi)

Słoik przykryj gazą, zabezpiecz gumką recepturką

Odstaw słoik w bezpieczne, ciepłe miejsce na 24-48 h

Odcedź kryształki na plastikowym durszlaku

Gotowy wodny kefir nadaje się do wypicia od razu (świeżość zachowuje do 24 h)

Powtórzyć wszystkie kroki cyklu (zalać wodą, dodać cukier itd.)

 

 

WAŻNE!


 

Aby zdrowo hodować algi i efektywnie produkować wodny kefir z jego kryształków należy unikać kontaktu z metalem, a używać wyłącznie przedmiotów szklanych, plastikowych lub drewnianych

 

 


PROSZĘ O POZYTYWNY KOMENTARZ

DZIĘKUJĘ



 

Ze względu na fakt, iż są to organizmy żywe i wymagają szczególnej uwagi podczas transportu (krótką żywotność alg) wysyłam wyłącznie od poniedziałku do środyZapobiega to ich zniszczeniu, któremu mogą ulec leżąc zbyt długo na poczcie.