KONTAKT |
| ECOPRADERA s.c. Turowo 68 | | 78-400 Szczecinek | tel.[zasłonięte]094 379 89 tel. kom. 509 [zasłonięte] 455 | e-mail: [zasłonięte]@op.pl www.ecopradera.pl | WARUNKI WYSYŁKI | | | | | Przedpłata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
| | NR KONTA | | 74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090 | | | KOSZT PRZESYŁKI | | koszt przesyłki 1-2 sztuki 6 zł 3-4 sztuki 8 zł (przy wpłacie na konto) przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zł | | za pobraniem - 22,00 zł przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zł za pobraniem 28,00zł kurier przy wpłacie na konto 20,50zł za pobraniem 26,50zł | przy zakupach powyżej 250 zł - przesyłka gratis Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę wejść w zakładkę Pokaż inne przedmioty sprzedającego Kategorie produktów ekologicznych: - oliwa z oliwek Extra Virgin
- soki owocowe - egzotyczne
- algi atlantyckie i produkty pochodne
- oliwki różnego rodzaju
- przekąski
- ciastka bezglutenowe i razowe
Od lewej: Właściciel firmy ALGAMAR Clemente Fernandez Saa, wspólnicy ECOPRADERA s.c. Krzysztof i Maciej Noga
ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańska specjalizującą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promowania i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucje Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu. Większość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.
| | | | | O firmie Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie występują w Polsce. Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod względem autentyczności pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujących na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski. Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są: OLIVAR DE LA LUNA - producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek, VICHY CATALAN - ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan, ALGAMAR - algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg, ANAVIEJA - ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek, CAMPOMAR - różnorodne ekologiczne oliwki, SINGLU (La Campesina) - producent ciastek bezglutenowych, bez drożdży, bez jajek, bez cukru. NOWOSC NA POLSKIM RYNKU ALGI ATLANTYCKIE Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii. Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze. WAKAME (Undaria pinnatifida) Alga oryginalnie pochodząca z Oceanu Spokojnego. Wybrzeże Galicji w Hiszpanii to jedyne miejsce w Europie gdzie odmiana ta występuje w stanie dzikim. Jest drugą najbardziej spożywaną algą na świecie. Przez swoją delikatność i lekki smak jest specjalnie zalecana dla osób zaczynających swą przygodę z algami. Co trzeba wiedzieć: - posiada 11 razy więcej wapnia (calcio) niż mleko - wysoka zawartość wapnia- fosforu działa bardzo pozytywnie na kości, paznokcie, włosy - specjalnie zalecana dla dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży oraz dla osób które nie spożywają nabiału ze względu na nietolerancje laktozy - wysoka wartość odżywcza 22,7g na 100g suchych alg to proteiny - duża zawartość jodu działa bardzo pozytywnie na układ pokarmowy usprawniając metabolizm - w przypadkach otyłości, dużych ilości tłuszczu oraz cholesterolu, obecność jodu nie dopuszcza do gromadzenia się tłuszczy i pomaga rozpuścić już istniejące - podczas badań na Wakame odkryto substancje zdolne do oczyszczenia organizmu z metali ciężkich, radioaktywnych, rakotwórczych a nawet nikotyny ALGI WAKAME (Undaria pinnatifida) 100g Dziko rosnące atlantyckie algi o delikatnym smaku z głębokich wód. Bogate w łatwo przyswajalne proteiny, sole mineralne (szczególnie wapń), magnez, fosfor i błonnik. Jeśli na suszonych algach pojawiają się białe plamki, są to sole właściwe dla alg, służące za naturalny środek konserwujący. Wartości odżywcze w 100g: Proteiny: 22,7%, Tłuszcze: 1,5%, Węglowodany: 46,8%, Błonnik: 35,3%, Potas: 6810 mg, Wapń: 1380 mg (172% RDA), Magnez: 680 mg (226% RDA), Fosfor: 235 mg (29% RDA), Żelazo: 20 mg (143% RDA), Jod 22,6mg, Witamina B12: 0,36 mg (30% RDA) Data ważności : 06.2013r. ZASTOSOWANIE: Surowe: do sałatek (pokroić i namoczyć 30 min). Gotowane: ok. 20 min w zupie, z warzywami, ziemniakami, ryżem, owsianką, kaszą jaglaną, polentą, grysikiem Pieczone: razem z cebulą do makaronów, pasztetów, pizzy. Duszone: razem z warzywami 100g Alg = 10 porcji. Przechowywać szczelnie zamknięte. PRZEPISY: PRZEPISY Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu: - Rozkładają nadmiar tłuszczu
- Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
- Wysoka zawartość błonnika daje poczucie sytości i efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych
- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie
Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej. W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością. Aktualna oferta alg atlantyckich: - KOMBU REAL 100g - 34,00 zł
- ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zł
- KOMBU 100g - 26,00 zł
- NORI 100g - 36,00 zł
- DULSE 100g - 36,00 zł
- ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 24,00 zł
- ZELATYNA AGAR 50g - 21,00 zł
PRODUKT DLA SMAKOSZY ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE
Zobacz moje pozostałe aukcje |
|
|
|
|
|
| |
|