TRIPHALA – zdrowe jelita
Osoby regularnie zażywające TRIPHALA, odczuwają przypływ sił witalnych! za sprawą dobroczynnego wpływu kompozycji ziół na pracę jelit.
Jeśli zaparcia są Twoim problemem, TRIPHALA rozwiąże go w sposób naturalny! Terminalia chebula, która wchodzi w skład preparatu posiada właściwości przeczyszczające i przeciwbakteryjne. Triphala nazywana jest „perłą” ayurvedy.
Regularne przyjmowanie tego preparatu zaleca się wszystkim osobom typu VATA (osoby ruchliwe, nadpobudliwe, nerwowe o zaburzeniach trawienia (zaparcia) – cierpiące z powodu nadmiernego gromadzenia się gazów w organizmie, o chronicznie zimnych stopach i dłoniach).
Triphala poprawia wchłanialność substancji odżywczych oraz przyczynia się do odnowy nabłonka wyściełającego przewód trawienny.
Przez lekarzy ayurvedyjskich zalecana jest przy zaparciach, osłabieniu pracy wątroby, trzustki, śledziony, chorobach wrzodowych żołądka, dwunastnicy i jelita, wzdęciach, niestrawności, hemoroidach, ogólnym osłabieniu. Triphala zawiera naturalne składniki roślinne m.in. polifenole i garbniki. Wspomaga prawidłową pracę układu pokarmowego.
Preparat nie zawiera żelatyny i może być spożywany przez wegetarian.
Składniki: Emblica officinalis – owoc liściokwiatut garbnikowego, Terminalia chebula – owoc migdałecznika chebulowca, guma arabska – zagęstnik.
W opakowaniu znajduje się 60 tabletek po 500 mg (składniki aktywne 450g, guma arabska 50g).Dawkowanie 2-3 tabletki dziennie.
Do każdej transakcji paragon