Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO SPIRULINA SUPER ALGA URODA I ZDROWIE 250g

08-07-2015, 7:03
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 39.99 zł      Aktualna cena: 39.99 zł     
Użytkownik zielonysmak_pl
numer aukcji: 5339595360
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 5    Wyświetleń: 118   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

BIO Spirulina w proszku 250g.


BIO Spirulina w proszku - produkt pochodzi z upraw ekologicznych objętych certyfikatem BIO PL-EKO-04.

 

 


KUPUJĄC NA NASZEJ AUKCJI OTRZYMACIE PAŃSTWO PRODUKT POSIADAJĄCY CERTYFIKACJĘ ZARÓWNO UPRAWY Z KTÓREJ POCHODZI JAK I GWARANCJE JAKOŚCI NASZEJ FIRMY, KTÓRA JEST CERTYFIKOWANYM PRODUCENTEM ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ Certyfikat P 026 14  



Czym jest Spirulina?

Spirulina to algi, o cenionych właściwościach prozdrowotnych. Zawierająca szereg witamin i mikroelementów

Jest jedną z najbardziej pełnowartościowych roślin, jakie człowiekowi zaoferowała przyroda.Wśród alg morskich, które z rozmachem zdobywają coraz szersze grono zwolenników, najlepiej poznaną jest spirulina

 

Co zawiera spirulina?

58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów, beta karotenu w tym: 4 molekularne formy 9-cis, 13-cis, 15-cis i trans beta karoten. Zeaksantyna i beta kryptoksantyna uzupełniają karoteinowy kompleks.

Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, polipeptydowy barwnik fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B, sulfolipidy, glikolipidy, enzymy, kwasy tłuszczowe RNA, DNA - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś.

 

Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.

Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów leczniczo-odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych

 

Zalecenia do stosowania:

Stosowana jest w profilaktyce  chorób nowotworowych,

Wzmacnia system immunologiczny, (polisacharydy odkryte w spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do1000 razy bardziej aktywne od preparatów polisacharydowych aktualnie używanych w immunoterapii chorób nowotworowych)

Wspomaga pracę wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),

Regeneruje komórki centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12)

Obniża poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów,

Normalizuje poziom cukru we krwi,

Wyizolowany ostatnio ze spiruliny specyficzny polisacharyd, nazwany „spirulinowym wapniem” ma hamujące działanie na rozwój wirusów: HIV, grypy, świnki, odry, opryszczki i zwykłego przeziębienia.

Wspomaganie terapii pacjentów chorych na AIDS, poprzez zawarte w spirulinie glikolipidy i fosfolipidy

Wspomaga procesy trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego

Stosowana przy anemii (bardzo łatwo przyswajalne żelazo),

Stymuluje proces tworzenia krwi oraz komórek macierzystych szpiku kostnego,

Zmniejsza ujemne skutki radioterapii i chemioterapii,

Bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,

Wspomaga odchudzanie (fenyloalanina ogranicza apetyt),

Opóźniania procesy starzenia się organizmu,

Ogranicza patogenne działania chorobotwórczych bakterii i grzybów,

Niweluje zakwaszenie organizmu przywracając właściwą równowagę kwasowo-zasadową,

Pobudza mechanizmy samonaprawcze uszkodzeń DNA,

Jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów

 

Do tego spirulina jest pożywieniem najbogatszym w beta-karoten i chroni nas przed długotrwałym, szkodliwym wpływem środowiska!!!!

Zawiera 10 razy więcej beta-karotenu niż marchew, więc nawet, jeśli nie jesz zalecanych 4 porcji owoców i warzyw dziennie, Spirulina da Ci ubezpieczenie zdrowotne wspomagające Twoją naturalna barierą ochronną. 

 

Zawiera żelazo dla zdrowia kobiet i dzieci. Żelazo jest konieczne przy budowaniu silnego organizmu i jest o wiele lepiej przyswajalna od suplementów żelaza. 

 

Jak dawkować Spirulinę?

Naukowcy potwierdzają, że przyjęcie codziennie 3-10 g spiruliny ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Najwięcej korzyści przynosi regularne zażywanie. Wiele ludzi przyrządza sobie koktajle owocowe z dodatkiem spiruliny, możliwe jest także zażywanie tabletek, jednak najważniejsze,żeby stosować się do zalecanej dawki od 3 do 10g 

 

Środki ostrożności

Nie zaleca się podawania spiruliny dzieciom. W tej kwestii nie przeprowadzono badań i lekarze nie znając bezpiecznej dla nich dawki, wolą nie ryzykować. Od zażywania mikroskopijnej algi powinny powstrzymać się kobiety w ciąży i  karmiące piersią. Podobnie wygląda sytuacja w przypadku osób chorych na fenyloketonurię, niepozwalającą im trawić fenyloalaniny, która jest obecna w spirulinie.

 

 

*w 100 g produktu
wartość kaloryczna 290 kcal
białko 57 g
węglowodany 24 g
tłuszcze 8 g
Niniejszy produkt dostępny jest w następujących opakowaniach 
  • - 250 g