Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Coopers LAGER piwo koncentrat brew kit słód chmiel

11-07-2015, 1:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.99 zł      Aktualna cena: 49.99 zł     
Użytkownik art-dest
numer aukcji: 4985138492
Miejscowość ŁÓDŹ
Kupiono sztuk: 35    Wyświetleń: 1876   
Koniec: 11-07-2015 01:25:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje o dostawie i płatności
odbiór osobisty

ZAPRASZAMY DO NOWEGO SKLEPU!

ul. Rynek Bałucki 1 BOX 350 Łódź



Opis aukcji

Przedmiotem aukcji jest

koncentrat do wyrobu piwa LAGER
COOPERS

Tradycyjne australijskie jasne piwo o złocisto-słomkowym odcieniu. Produkowane z najwyższej jakości australijskiego jęczmienia i tasmańskiego chmielu. Piwo jasne pełne o lekkim, orzeźwiającym smaku.


Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskaćtakże lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:

ilość cukru moc piwa

1000g 5,2%
500g 4,6%
450g 4%
250g 3,4%

Przygotowanie piwa w warunkach domowych jest bardzo proste, pamiętać należy jedynie, aby zapewnić odpowiednią czystość i zachować proporcje ujęte w przepisie.

Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia z gorącą wodą (aby upłynnić koncentrat)

Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (cukier zastąpić możemy glukozą lub słodem) dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.

Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody (dla lepszego smaku można użyć wody mineralnej) i całość dokładnie mieszamy.

Końcowa temperatura nastawu powinna wynosić 21-27°C. Jeśli mieści się w tym przedziale należy wsypać zawarte w torebce drożdże suszone. Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika umieszczając w korku rurkę fermentacyjną.

Zalecana temperatura fermentacji od 18 do 24 °C.

Po 7 dniach, przed zlaniem piwa do butelek należy upewnić się, że fermentacja dobiegła końca (wyklucza to niebezpieczeństwo rozsadzenia butelek lub zbyt intensywną pienistość piwa). Sprawdzenie polega na potwierdzeniu, że na powierzchnię nie przedostają się bąbelki, a brzeczka zaczyna się klarować.

Dodatek cukru – do każdej 0,5 litrowej butelki dodać 4 g cukru, do większych odpowiednio więcej.

Za pomocą wężyka przelać piwo do butelek, nie naruszając osadu z dna pojemnika fermentacyjnego. Butelki podczas napełniania trzymamy lekko przechylone, co ograniczy pienienie się piwa. Butelki napełniamy tak, aby w szyjce pozostało ok. 5 cm wolnej przestrzeni. Po zakapslowaniu wymieszać cukier kilka razy przekręcając butelki.

Zakapslowane butelki umieścić na 4 dni w ciepłym pomieszczeniu o temperaturze ok. 20°C. (Nie przechowywać w bezpośrednim nasłonecznieniu). Następnie przestawić piwo do chłodniejszego pomieszczenia ( ok. 15°C ) w celu sklarowania. Po rozlewie, w butelkach następuje tzw. druga fermentacja trwająca przynajmniej 12 dni.

Po ok. 2-3 tyg. piwo nadaje się do spożycia, pełnego smaku nabierze jednak po 2-3 miesiącach. Gotowe piwo można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat.


Na innej mojej aukcji możesz kupić inne akcesoria

do domowych wyrobów.

EXPRESOWA WYSYŁKA!!!



ZWRACAMY SIĘ DO PAŃSTWA Z PROŚBĄ O BEZWZGLĘDNE

SPRAWDZANIE PRZESYŁEK PRZY KURIERZE. W INNYM PRZYPADKU

REKLAMACJA NIE BĘDZIE UWZGLĘDNIANA.


nr konta:

PKO BP 20 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]4400002 [zasłonięte] 014621

Zdjęcia produktu
Masz pytania? Skontaktuj się z nami!
Telefonicznie
[zasłonięte]601-81-66
[zasłonięte]601-91-06
Poprzez email
art-[zasłonięte]@wp.pl
Na innych moich aukcjach..
Dojazd do sklepu

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panel aukcyjny