Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Destylator szklany + kolba 10L PĘDZIMY:) DEPTANA @

11-05-2014, 0:10
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 479 zł     
Użytkownik deptana_pl
numer aukcji: 4143331600
Miejscowość ŁÓDŹ
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 261   
Koniec: 11-05-2014 00:17:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EKSPRESOWA WYSYŁKA !!!

 

(Odbiór osobisty w naszym sklepie w Łodzi, Łęczycka 11/13)

Zapraszamy do naszego sklepu - najniższe ceny !!!

(KLIKNIJ)


Zapraszamy do naszego drugiego sklepu SMAKI PRL

wszystko do wyrobu wędlin domowych

(KLIKNIJ)

WYSYŁAMY W JEDNEJ PACZCE !!! PROSZĘ PISAĆ [zasłonięte]@deptana.pl DZWONIĆ 502[zasłonięte]571


 

DESTYLATOR SZKLANY z deflegmatorem i odstojnikiem +KOLBA 10L -- ZESTAW DO PĘDZENIA

 

Charakterystyka:
Aparat destylacyjny z deflegmatorem i odstojnikiem składa się z chłodnicy oraz deflegmatora z odstojnikiem. Deflegmator ma na celu rozdzielenie frakcji o wyższej temperaturze wrzenia. Co pozwala na zwiększenie wydajności destylacji. W odstojniku zbierają się wszystkie "złe" frakcje.

Użytkowanie:
Kolbę wypełnia się płynem max do 3/4 jej objętości. Pamiętać należy o dodaniu do kolby również kilka kawałków (średnica drobin powinna wynosić 1-5 mm.) potłuczonej porcelany, kaolinu lub fajansu w celu zmniejszenia możliwości przegrzania się cieczy. Spowoduje to równomierne wrzenie płynu.
Szlif łączący kolbę z destylatorem należy każdorazowo dokładnie oczyścić i posmarować smarem silikonowym.
Do aparatu należy podłączyć wężyki, doprowadzający i odprowadzający wodę chłodzącą. Należy tak dokonać podłączenia, aby woda płynęła z dołu do góry (w przeciwprądzie do destylatu).
Przed rozpoczęciem podgrzewania należy dokładnie osuszyć powierzchnię zewnętrzną kolby.
Do podgrzewania kolby nie wolno używać otwartego ognia. Kolbę najlepiej umieścić na elektrycznej płycie grzewczej lub w garnku z gorącą wodą tworząc tzw. łaźnię wodną. Kolbę ogrzewamy umiarkowanie, aby zapewnić spokojne i równomierne wrzenie płynu, bez pienienia się. Destylat należy zbierać do naczynia ustawionego przy wylocie aparatu destylacyjnego. Destylat powinien spływać kroplami lub niewielkim strumieniem. Gdy zaobserwujemy, że w aparacie destylacyjnym nie gromadzą się już skropliny, a częstotliwość spływania kropli wyraźnie spada, proces destylacji możemy uznać za zakończony.

UWAGA:
Do demontażu urządzenia przystępujemy dopiero po jego ostygnięciu.

Zapraszamy na pozostałe aukcje, gdzie mogą Państwo dokupić m.in.  drożdże gorzelnicze i winne, pożywki, środki klarujące,rurki fermentacyjne i inne. Przy większych zakupach koszt wysyłki wyliczamy indywidualnie, oczywiście jak najkorzystniej dla klienta:)

 

Odbiór osobisty w naszym sklepie w Łodzi od poniedziałku do soboty, Łęczycka 11/13

(kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).

 

Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.

Pozostałe aukcje Panelealle

Komentarze

 

Panelealle darmowe panele allegro