Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie VR 44 (BAYANUS) 50G

31-05-2012, 23:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł     
Użytkownik Pawel-Wiecz
numer aukcji: 2291983123
Miejscowość Otwock
Wyświetleń: 31   
Koniec: 20-05-2012 17:22:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Sklep "Karafka"
ul.
KOŚCIELNA 5
05-400 Otwock
tel.508-[zasłonięte]-700


PRACUJEMY OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU: 10 - 18 I W SOBOTĘ 10 - 13

1. Kupując kilka przedmiotów za przesyłkę płacisz tylko raz.
2. Po zakupie kilku przedmiotów prosimy zapytać o koszty przesyłki. Prosimy nie obliczać samemu, ponieważ często są to zaniżone kwoty w związku z tym wydłuża się czas wysyłki towarów.
3. W tytule przelewu prosimy wpisać NICK/swoją nazwę z Allegro.
4. Wystawiamy faktury VAT na życzenie klienta.

1. Towar wysyłamy w ciągu 48 godz. od zaksięgowania pieniędzy na naszym koncie lub od dokonania zakupu za pobraniem.
2. Szkło wysyłamy paczką z opcją ostrożnie lub bez opcji ostrożnie na życzenie klienta, ale nie przyjmujemy wtedy reklamacji jeżeli towar zostanie uszkodzony.
3. Odbiór osobisty jest możliwy w sklepie (adres wyżej).

 
 

 

Witamy na aukcij firmy WIN-WIECZ oferujemy

  

            Aktywne drożdże winiarskie VR 44

          (Saccharomyces cerevisiae bayanus)

 

Drożdże te należy stosować do fermentacji białych,czerwonych win owocowych i gronowych. Rekomendowane do trudnej fermentacji w temperaturach od 10 do 40*C.

 

 

Waga netto 50G

  

Własności:

-szybki start fermentacji

-produkjca : cukier 16,5 g/ 1 dla 1% alkoholu objętościowo

-tolerancja alkoholu: do 16% alc/vol.

-niska produkcja kwasów lotnych

-niska produkcja kwasu pirogronowego i aldehydu octowego

-nie produkuje związków siarki

-niska produkcja wyższych alkoholi

-niska pienistość

-regularna,kompletna fermentacja cukrów 

  

  

 

 Stosowanie:

- zachowuje charakterystykę surowca- moszczu winnego

- metoda szampańska: używane do produkcji win gazowanych, doskonała kontrola piany 

- używane leczniczo do wtórnej fermentacji przy wysokiej zawartości alkoholu

  

 

METODA UŻYCIA:

DROŻDŻE VR 44 POWINNY BYĆ UWODNIONE W 10% ROZTWORZE WODNYM CUKRU LUB MIESZANINIE 1/2 WODY I 1/2 MOSZCZU.MIESZANINA POWINNA MIEĆ TEMP. 25/30 ST.C.UWODNIENIE POWINNO PRZEBIEGAĆ PRZEZ 20 DO 25 MINUT. MIESZANINĘ DODAWAĆ DO POJEMNIKA FERMENTACYJNEGO MIESZAJĄC Z NASTAWEM.


DAWKOWANIE:

WINA BIAŁE I CZERWONE: 10-20G/100L

FERMENTACJA W MIAZDZE: 30-50G/100L

WTÓRNA FERMENTACJA: 15-40G/100L

       

  Zapraszamy na inne nasze aukcje gdzie znajduje się sprzęt do produkcji wina oraz innych alkoholi  .                 

 

 

LISTEM POLECONYM WYSYŁAMY 

 1SZT.-  4,20ZŁ EKONOM., 5,20ZŁ PRIORYTET,

2-5 SZT.-4,50ZŁ EKONOM., 5,70ZŁ PRIORYTET

 

Drożdże winiarskie VR 44 (BAYANUS) 50G