Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże WINNE wino winiarskie BAYANUS G995 pożywka

11-07-2015, 10:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.99 zł      Aktualna cena: 4.99 zł     
Użytkownik winoart
numer aukcji: 5441415341
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 10    Wyświetleń: 42   
Koniec: 11-07-2015 10:03:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tel.226[zasłonięte]019
Tel.226[zasłonięte]226
Tel.501[zasłonięte]132

[zasłonięte]@winoart.pl

Godziny otwarcia
pon. - pt.: 10.00-18.00
sobota: 10.00-12.00

KURIER

Koszt wysyłki bez względu na ilość zakupionych przedmiotów jest jednorazowy do 30 kg, nietypowe gabaryty są liczone indywidualnie. Paczki wysyłane są od pn. do pt.


Zakupione produkty można również odbierać osobiście w naszym stacjonarnym sklepie. Mapka poniżej.


Do każdej przesyłki dołączony jest dowód zakupu.Paragon lub faktura.


POCZTA

Polecamy przesyłkę Poleconą - jest pewna i gwarantowana lub kuriera. Jeśli jednak wybiorą Państwo przesyłkę niepoleconą to ryzykują Państwo zaginięcie przesyłki i brak możliwości reklamacji.


DANE DO PRZELEWU

Argedo ul.Broniewskiego 56 01-716 Warszawa nr rachunku: 45 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020000 [zasłonięte] 156557

Drożdże BAYANUS G995 10g
+
pożywka 10g
Oferujemy do sprzedaży maga zestaw znakomite i wyjątkowo skuteczne drożdże aktywne Bayanus G995 + bardzo dobra pożywka winiarska Pakiet na 100 litrów wina
firmy SpirtFerm.
 
 
Charakterystyka:
 
Bayanusy to włoskie drożdże przystosowane do trudnych fermentacji. Podstawową ich zaletą jest niska temperatura pracy - nawet 9°C. Alkoholizują do 18%. Ze względu na swoją uniwersalność i inne zalety (szybkie i pewne wytwarzanie win białych i czerwonych). Bayanusy to szczep najczęściej używany do fermentacji głównej oraz wtórnej. Z powodzeniem mogą być także używane do fermentacji zacierów oraz miodów pitnych.
 
Pożywka to podstawa dla rozwoju drożdży winiarskich i gorzelniczych. Pozwala ona znacząco skrócić czas fermentacji i zapewnia prawidłowy jej przebieg, zwłaszcza w warunkach ekstremalnych. Ułatwia ponadto proces wznowienia fermentacji.
 
 
Sposób użycia:
 
Drożdże rozpuścić w osłodzonej wodzie 30°C. Czas rehydracji wynosi do 15-30 minut.Roztwór dodać wraz z pożywką do nastawu owocowego intensywnie mieszając Temperatury roztworu oraz nastawu powinny być takie same.