|
 |
 Libraria Silesiana
Ksi�garnia i Antykwariat
ul. Piastowska 35
48-200 Prudnik
woj. opolskie
tel.[zasłonięte]691-60-17
Czynne:
Poniedzia�ek-Pi�tek
9:00-16:00
e-mail:
Antykwariat
antykwariat-[zasłonięte]@wp.pl
Ksi�garnia
ksiegarnia-[zasłonięte]@wp.pl
Â
Prowadzimy sprzedaż ksi�żek zarówno nowych jak i antykwarycznych na dwóch różnych kontach allegro:
Â
Ksi�garnia sprzedawca: regg0
Antykwariat sprzedawca: regg1
UWAGA!
Prosimy uprzejmie o rozważne sk�adanie ofert kupna.
"Klikaj�c" na opcj� "Kup Teraz" nawi�zuj� Pa�stwo umow�
 kupna-sprzedaży.
Â
Zapraszamy!Â
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
Â
Przelew na konto bankowe
Â
|
 |
|
 |
Â
Wszystkie zakupione przedmiony sÄ� starannie zapakowane w kopertÄ� bÄ�belkowÄ�.Â
Wysy�ka nast�puje niezw�ocznie po zaksi�gowaniu należnej kwoty na konto bankowe.
Wszelkie przesy�ki nadajemy jedynie za po�rednictwem Poczty Polskiej:
List polecony piorytetowy 8 z�
List polecony ekonomiczny 6 z�
Pocztówki list polecony
piorytetowy 4,50
ekonomiczny 4 z�
Przy zakupie powyżej 1 sztuki prosimy o kontakt w celu ustalenia ��cznych kosztów wysy�ki.
Odbiór osobisty po wcze�niejszym ustaleniu.
Â
|
 |
|
Elementarz gotowania Gumowska Irena, Warszawa- Rzeszów 2009.
Liczba stron: 254
Format: 13 cm x 20 cm
Oprawa: mi�kka.
KsiÄ�żka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy bojÄ� siÄ� odkryÄ� w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieÄ�, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. CaÅ�y czas pamiÄ�tajÄ�c przy tym, że jedzenie musi sprawiaÄ� przyjemnoÅ�Ä�, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stóÅ� powinien byÄ� piÄ�knie nakryty, zapachy apetyczne, a my przygotowani psychicznie na korzystanie z ?rozkoszy podniebienia?. KsiÄ�żka oprócz teorii dotyczÄ�cej choÄ�by miar i wag, czy informacji, z czego powinien skÅ�adaÄ� siÄ� obiad, podaje przepisy na zupy i obiady jednodaniowe, na różnego rodzaju drugie dania, ze szczególnym uwzglÄ�dnieniem warzyw, kasz, ryżu, klusek i makaronów. Poza tym, sporo jest w Elementarzu przepisów na wykorzystanie tak zwanych ?resztek", które nam zawsze zostajÄ�, i z którymi nie zawsze wiemy, co zrobiÄ�. PoczÄ�tki gotowania nie mogÄ� siÄ� też obyÄ� bez deserów, które autorka nazywa ?uÅ�miechem kuchni?. Akurat w tym przypadku te desery sÄ� delikatne i maÅ�o tuczÄ�ce. Ale dla równowagi znajdziemy też rozdziaÅ�, w którym sÄ� potrawy na pewno niedietetyczne. Chodzi o przeróżne pierniki, torty, ciasta smażone, drożdżowe, kruche i ptysiowe. Â
Â
Â
Â
|
 |