Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FASOLKA CZARNA EKOLOGICZNA BIO 400 g - BIO PLANET

17-01-2012, 5:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2014553536
Miejscowość Tarnowskie Góry
Wyświetleń: 17   
Koniec: 21-01-2012 23:20:44

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O mnie   |   Nasz sklep   |   Nasze aukcje   |   Komentarze   |   Zapytaj   |   Dodaj do ulubionych

kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

FASOLKA CZARNA BIO 400 g-BIO PLANET


OPIS:

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową należącą do rodziny fasoli nerkowatych (tej samej co fasolka kidney), pochodzi z Meksyku. Fasolka wymaga namaczania. Gotujemy ją w proporcji 1:2 przez ok. 2 godziny.

 

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jednostka Certyfikująca AgroBIOTest,  PL-EKO-07

 

Przepis na fasolkę czarną:

Składniki: 2 szklanki fasolki czarnej, cebula, ząbek czosnku, 2 łyżeczki posiekanej kolendry, 1 łyżeczka zmielonego kminku, oliwa z oliwek, sól morska, pieprz kajeński, sok z połowy cytryny.

Sposób przygotowania:

Fasolę dokładnie płuczemy, namaczamy na noc w 1 l wody. Następnie gotujemy fasolkę w proporcji 1:2 w osolonej wodzie przez 1 godzinę. Cebulę szatkujemy. Podsmażamy ją na oliwie z oliwek wraz z kminkiem i kolendrą. Dodajemy do gotującej się fasolki. Na końcu wlewamy sok z cytryn, przyprawiamy solą oraz pieprzem kajeńskim. Goujemy do momentu, aż fasolka będzie miękka (łącznie ok. 2, 5 godziny).

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 259 kcal (1102 kJ) 
Białko-25,9 g 
Węglowodany-37,6 g 
Tłuszcz-0,6 g

   

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon