Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI NA KOZIM MLEKU 2 ŁYŻKI

04-07-2015, 9:02
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik Strefamarki
numer aukcji: 5490712756
Miejscowość Chrzanów
Wyświetleń: 8   
Koniec: 04-07-2015 09:21:32

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST

PROMOCJA !!! 


GRZYBEK TYBETAŃSKI 2 łyżki 

 

 

WYSYŁKA PON-ŚRODA POLECONY PRIORYTET 

DO PRZESYŁKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO WSZYSTKIE INFORMACJE POTRZEBNE DO HODOWLI I ZASTOSOWANIE

DUŻO PRZEPISÓW NA MASECZKI ,PEELINGI ITP W FORMIE ULOTKI

 

OPIS GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO

Właściwości lecznicze napoju:

1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.

5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.

6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.

7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.

10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.

11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.

12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.

13. Łagodzi skutki stresu.

14. Zwiększa libido.

15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.

16. Stosowany, jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.

17. Pomaga walczyć z bezsennością.

18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.

20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.

HODOWLA GRZYBKA

Możesz stworzyć własną, domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju. Wystarczy do tego porcja prezentowanego tutaj grzybka, którą należy umieścić w słoiku i zalać 150 ml mleka (niegotowanego). Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. Używać do tych czynności niemetalowych przedmiotów (sitko, łyżeczka). Mleko przetworzone przez grzybka należy wypić, a samego grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą (do momentu, aż nie będzie pokryty mlekiem- woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta). Grzybek zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny. Słoik nakryć najlepiej gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej w ciemnym miejscu. 

KURACJA

Powinna trwać 20 dni bez przerwy. Mleczny napój najlepiej pić tuż przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. Kurację można powtarzać kilkakrotnie. W czasie przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy mleka przetworzonego przez grzybka, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty i lekko pływał. Oczywiście w tym czasie należy mleko również zmieniać, co 24 godziny.

Napój mleczny produkowany przez drogocennego grzybka przypomina w smaku kefir. Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to, że grzybka zaczyna być za dużo. Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się części grzybka. W ciągu około 2 tygodni zwiększa on swoją objętość dwukrotnie.

Do hodowli grzybka tybetańskiego nadaje się zarówno mleko z kartonu, jak i mleko „prosto od krowy”. Przy stosowaniu mleka z kartonu należy pamiętać, aby nie było ono odtłuszczone (najlepiej 3, 2%), oraz pasteryzowane w niskich temperaturach.

Grzybek potraktowany metalem traci swoje właściwości i ginie. Mleko powinno być 

 CO NA TO NAUKA?

Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez zespół specyficznych mikroorganizmów, koegzystujących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe) o wymiarach od 0, 3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanych do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora.

Grzybki kefirowe to symbiotyczny układ bakterii paciorkowców mlekowych, bakterii pałeczek mlekowych i drożdży, Substancją utrzymującą strukturę ziarna kefirowego jest polisacharyd (glukozo - galaktan).

 

 

 

 

Chcesz się odprężyć i poczuć, jak jesteś piękna/piękny? 

To proste - urządź swój własny salonik SPA w zaciszu domowym.