Domowe pyszności: Naleśniczki z musem jabłkowym BIO HiPP to deser pochodzący z upraw ekologicznych wzbogacony witaminą C, dla wzmocnienia sił obronnych organizmu.
Składniki: jabłka*, sok jabłkowy* - z soku zagęszczonego, woda, kawałeczki naleśników* (mleko pełne*, mąka pszenna*, cukier*, jaja*, olej roślinny*, sok cytrynowy* z soku zagęszczonego), cukier*, gotowany ryż*, skrobia ryżowa, witamina C. (* z rolnictwa ekologicznego)
Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera dodatku substancji konserwujących, barwników ani syntetycznych substancji aromatycznych. Zawiera gluten.
Seria produktów HiPP z symbolem BIO na etykiecie
oznaczającym produkty wytwarzane bez użycia agrochemii, bez manipulacji genetycznych (GMO), z zachowaniem dobrostanu zwierząt. Są one poddawane nawet 260 kontrolom jakości na wszystkich etapach produkcji oraz nadzorowane przez niezależne jednostki kontrolne, co potwierdzają odpowiednie certyfikaty.
Sposób przygotowania:
można spożywać zarówno na zimno, jak i po lekkim podgrzaniu między posiłkami. Odpowiednią porcję podgrzej w "kąpieli wodnej" lub w kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj wyłącznie plastikowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka.
Wartość odżywcza | 100 g | 200 g |
Energia |
359 kJ (85 kcal) |
716 kJ (169 kcal) |
Białko |
1,0 g |
2,0 g |
Węglowodany |
17,1 g |
34,2 g |
- w tym cukry |
11,8 g |
23,6 g |
Tłuszcz |
1,4 g |
2,8 g |
- w tym kwasy tł. nasycone |
0,3 g |
0,6 g |
Błonnik |
1,0 g |
2,0 g |
Sód |
< 0,02 g |
< 0,02 g |
Witamina C |
30 mg |
60 mg |