Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KLAROWIN - ŚRODEK DO KLAROWANIA WINA I SOKÓW

16-05-2014, 12:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.63 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 1.63 zł     
Użytkownik PIWOSZ-POZNAN
numer aukcji: 4158759689
Miejscowość Poznań
Kupiono sztuk: 31    Licytowało: 7    Wyświetleń: 30   
Koniec: 16-05-2014 11:55:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Infolinia  
+48 [zasłonięte] 775 315
Infolinia czynna w dni robocze
od 8:00 do 17:00
Kontakt e-mail  
  • Dostępność produktów W związku z charakterem działania naszego sklepu internetowego, jego możliwością objęcia zasięgiem całego kraju, jesteśmy konkurencyjni zarówno w zakresie cen, terminów realizacji, jak i dostępności produktów.
  • Termin realizacji i koszty przesyłki Termin realizacji zamówienia w większości przypadków, wynosi 1-2 dni roboczych, od momentu złożenia zamówienia.
  • Pora dostarczenia przesyłki Firma kurierska dostarcza przesyłki w godzinach 9 - 17. Z powodu złożoności procedury dostawy nie jesteśmy w stanie zagwarantować ani dokładnie określić daty i godziny doręczenia przesyłki. Prosimy jednak o wpisanie w formularzu zamówienia preferowanej pory dnia (zakres 3-4 godzin) tak, aby pracownik firmy kurierskiej miał większe szanse zastania Państwa pod wskazanym adresem.
  • Warunki płatności Płatności mogą Państwo dokonać na trzy sposoby:
    1) przy odbiorze przesyłki
    2) przelew na nasze konto
    3) szybki e-przelew lub karta kredytowa
  • Zwrot lub wymiana towaru Jeżeli dostarczony towar był zgodny ze złożonym przez Państwa zamówieniem, a mimo to chcecie Państwo z niego zrezygnować, istnieje możliwość odesłania produktów w ciągu 10 dni roboczych od daty odbioru (na własny koszt).
Właściciel konta  
JHM.pl
Mateusz Ratajczak
Ul.Głogowska 253
60-111 Poznań
Nr. konta mbank:
04 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 394270
KLAROWIN - ŚRODEK DO KLAROWANIA WINA I SOKÓW
e8a91268c060ea16a15940dec67d31.jpg 
Więcej zdjęć
Cena brutto:
1.63,-
Dostawa:
48H
Opis produktu

Jeśli trunek nie sklarował się wzadowalającym stopniu zaleca się stosowanie środkówwspomagających ten proces. 

Opis produktu:
W oferciedostępne są dwa rodzaje środków klarujących: 
Klarowin skutecznyśrodek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniuw wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swejstrukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodującich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany głównie do win białych iróżowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzićwstępne próby czy nie odbarwi płynu. Opakowanie 10 g Klarowinuwystarcza na sklarowanie 10 l płynu. 
Żelatynakwasowa środek w formie krystalicznej, skutecznie usuwazmętnienia wywołane obecnością substancji barwnikowych igarbnikowych występujących głównie w winach i sokach czerwonych.Żelatyna sprzedawana jest w porcjach 7 g, co wystarcza nasklarowanie 30-50 l płynu 

Użytkowanie: 
Odpowiedniąporcję KLAROWINU wsypać należy do 100 ml wody i dobrzewymieszać. Tak sporządzoną mieszaninę pozostawić na dobęsporadycznie mieszając. Po tym czasie roztwór wlewamy doklarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu wformie opadającego na dno osadu. 
Odpowiedniąporcję ŻELATYNY rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Taksporządzoną mieszaninę wlać do klarowanego wina lub soku idokładnie wymieszać. Pamiętać o przestrzeganiu zalecanych dawek,aby nie przedawkować środka. Efekt widoczny powinien być po ok.tygodniu. 
Zbyt duży dodatek substancji klarującychpowoduje tak zwane przeklarowanie, stwarzające niebezpieczeństwopowstawania w winie następnych zmętnień. W związku z tymbezpieczniej jest wykonać wstępne próby na mniejszej ilościpłynu

UWAGA: Środki należy stosować tylko wówczas, jeślijest się stu procentowo pewnym, że fermentacja dobiegła końca. Wprzeciwnym razie powstający w trakcie fermentacji dwutlenek węglabędzie uniemożliwiał opadanie cząsteczek zaadsorbowanych przezśrodki klarujące. 

Charakterystyka produktu:
Środkiposiadają atest PZH (Państwowy Zakład Higieny) 
- Wskład klarowinu wchodzi bentonit sodowo-potasowy. Środeknie wchodzi w reakcję z winem. 
- Żelatyna jestśrodkiem kwasowym, który w przypadku przedawkowania możespowodować utratę barwy i smaku wina.