Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

książka ZBOŻE CHLEB OWOCE GRZYBY TOWAROZNAWSTWO 1

31-07-2012, 22:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 34.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2456831672
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 9   
Koniec: 09-07-2012 20:47:37
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

Płatność z góry
  • Przelew bankowy
  • List polecony ekonomiczny 5,10 zł

  • List polecony priorytetowy 6,20 zł




OPIS - PEŁEN SPIS TREŚCI, ZDJĘCIA. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.


KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Oprawa: miekka

Format: 15x21 cm

Ilość stron: 247 str.

Nakład: 4060 egz.

Stan: +db przytarcia i lekkie zadarcia okladki i grzbietu

Tytuł - autor - wydawnictwo
TOWAROZNAWSTWO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
CZĘŚĆ I
WYDANIE DRUGIE
POLSKIE WYD A W N1CTWA GOSPODARCZE
WARSZAWA 1955


Spis treści:
TRESC
Rozdział I str.
WIADOMOŚCI OGÓLNE 3
Przedmiot i zadania towaroznawstwa ........... 3
Skład chemiczny artykułów spożywczych ......... 4
Kaloryczność artykułów spożywczych 26
Jakość artykułów spożywczych i sposoby jej badania .... 28
Normalizacja w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej 3!
Namiastki - - 33
Opakowania i materiały opakunkowe 34
Transport i przechowywanie artykułów spożywczych .... 35
Znaczenie drobnoustrojów przy przechowywaniu artykułów spo­
żywczych . . 37
Ubytki naturalne artykułów spożywczych 40
Konserwowanie artykułów spożywczych 41
Klasyfikacja artykułów spożywczych 47
Pytania kontrolne 47
Rozdział II
WARZYWA, OWOCE i GRZYBY ........... 49
Skład chemiczny i właściwości fizyczne warzyw, owoców i grzybów 50
Warzywa świeże . 60
Owoce świeże 101
Przetwory z warzyw i owoców . . . . . . , . . . . 135
Grzyby - ... ^ ........ 159
Pytania kontrolne 164
Rozdział III
ZBOŻE I PRZETWORY ZBOŻOWE .... 165
Zboże 165
Nasiona roślin strączkowych -~ 185
Przetwory zbożowe . ioq
Mąka ,q3
Otręby ....... 206
Drożdże piekarskie prasowane 207
^aszeu .:::::::::: 208
Przechowywanie produktów mącznych i kasz . 222
Chleb 1 pieczywo . , 094
Makaron . . - - - ^4
Pytania kontrolne 047
V

Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) :


KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


"Moja strona" w Allegro

Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.