Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KSYLITOL 250 g-fiński cukier brzozowy FINLANDIA !

16-05-2014, 23:17
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 13 zł     
Użytkownik MenConcept
numer aukcji: 4248718423
Miejscowość Sopot
Wyświetleń: 1   
Koniec: 26-05-2014 23:09:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

drbio.pl

Dane kontaktowe
  • Telefon: 518 [zasłonięte] 427
  • E-mail: [zasłonięte]@bioexpress.pl
  • Nr konta Alior Bank:
  • 75 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 394753
Dane o firmie

Zajmujemy się sprzedażą i dystrybucją wysokogatunkowych olejów, głównie olejów zimnotłoczonych oraz produktów ekologicznych.
Sprzedawane przez nas produkty
są odpowiednio przechowywane i mają
zawsze odpowiednią datę ważności.
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego.

Na zakupione produkty wystawiamy faktury Vat

Opcje wysyłki

  • Kurier
  • 17,50 zł przedpłata
  • 24,50 zł za pobraniem
  • 10,00 zł paczkomat
  • Poczta Polska
  • Koszt wysyłki Pocztą Polską zależny jest m.in. od ilości sztuk. Aktualny koszt przesyłki pocztowej zawsze w szczegółach aukcji w zakładce "Dostawa i Płatność"

KSYLITOL CUKIER BRZOZOWY 100% FIŃSKI 250 g

Doskonale zastępuje sacharozę, pozbawiony jest przy tym wad tradycyjnego cukru. Wysokiej jakości cukier brzozowy produkowany w Finlandii, pozyskiwany z drewna brzozy z niewielką domieszką wysokogatunkowych drzew liściastych.
Idealny dla diabetyków, osób chorych na grzybicę, odchudzających się.
Do słodzenia napojów, deserów, pieczenia, gotowania.
Bezpieczny dla dzieci.

Ksylitol jest cukrem pochodzenia naturalnego. Występuje on w owocach i warzywach, a nawet produkowany jest przez ludzki organizm. Ksylitol wygląda i smakuje jak cukier, jest słodszy od sacharozy i nie pozostawia nieprzyjemnego posmaku. Jest o 40% mniej kaloryczny i ma o 75% mniej węglowodanów od tradycyjnego cukru. Wartość kaloryczna wynosi 2,4 kcal/g. Jest absorbowany i przetwarzany powoli, co powoduje bardzo małe zmiany w wydzielaniu insuliny.
Ksylitol jest jedynym słodzikiem posiadającym właściwości przeciw próchnicze oraz hamuje zapalenie dziąseł i ozębnej. Wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego, efektywnie regenerując drobne ubytki. Jest on najsłodszym ze wszystkich polioli. Około 30% spożytego ksylitolu zostaje wchłonięte przez wątrobę, a pozostała część zaabsorbowana zostaje w przewodzie pokarmowym, gdzie rozkładany jest przez bakterie żołądkowe na krótko łańcuchowe kwasy tłuszczowe.

Ksylitol jest głównie przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą, nie powinny (chorzy na cukrzycę) lub nie chcą używać cukru. Jest praktycznie jedynym cukrem dla diabetyków.

Cukier ten dostępny jest pod wieloma postaciami. W formie krystalicznej zapewnia przyjemny, naturalny efekt chłodzenia, większy niż u innych polioli. Może być stosowany w potrawach gotowanych i pieczonych lub też być stosowany jako słodzik do napojów. Stosowany jest również w gumach do żucia, dropsach i aerozolach do nosa.

Ksylitol stosowany jest w:


  • żywności
  • gumach do żucia
  • słodyczach
  • higienie jamy ustnej (do płukania jamy ustnej i zębów)
  • farmaceutykach
  • produktów dietetycznych
  • kosmetykach