Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kwas chlebowy, Podpiwek Tradycyjny! 40 opakowań!

10-02-2014, 22:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 179 zł     
Użytkownik Zdrowo_Chudnij
numer aukcji: 3876770319
Miejscowość suwałki
Wyświetleń: 30   
Koniec: 10-02-2014 21:35:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TO SIĘ OPŁACA!

AUKCJA DOTYCZY 40 OPAKOWAŃ KWASU CHLEBOWEGO!

WYSTARCZY NA 400 LITRÓW NAPOJU!

PRZY ZAKUPIE 40 OPAKOWAŃ PŁACISZ 179 zł

Skład:

- słód żytni
- sucharki (14%)
- suche drożdże

Wartość energetyczna:
127 kcal / 538 kJ

Naturalny i zdrowy
Kwas chlebowy ma naturalnie słodko-kwaśny zapach i smak pieczonego chleba, dobrze gasi pragnienie (nie jest za słodki) i długo utrzymuje niską temperaturę po schłodzeniu. Ma jasno-brązowy kolor.
Kwas chlebowy czesto jest polecany ze względu na zawartośc wielu witamin i minerałów.
100% naturalny bez konserwantów!


PRZYGOTUJMY WIĘC!

Składniki:
Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.

Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość większej saszetki zalewamy gorącą wodą (około 1 litr), dosypujemy 1 szklankę cukru (według uznania) i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dolewamy zimną wodę i mieszamy cały roztwór. Potem zawartość małej saszetki (drożdże) wysypujemy na powierzchnię napoju, nie mieszamy. Przykrywamy naczynie materiałem (ściereczka lub ręcznik papierowy) i odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po okresie 24h cały napój mieszamy i rozlewamy przez sitko (cedząc) do naczyń. Najlepiej sprawdzają się plastikowe butelki typu PET. Po upływie kolejnych 24 godzin szczelnie zamknięte butelki wstawiamy do lodówki. Kwas w tej formie można przechowywać przez około jeden miesiąc.

Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.

Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki, suszone śliwki i inne owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego. Bardzo dobre efekty smakowe uzyskuje się poprzez zamianę drożdży zawartych w opakowaniu na do drożdże piwowarskie.

Ten kwas zawsze się udaje !!!

Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...

KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, wyobraźcie sobie, że:

KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.

Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.


Ten doskonały napój ma także bardzo pozytywny wpływ na organizm:


- witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu,
- witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
- enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia),
- składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena.


NIE ZASTANAWIAJ SIĘ, SPRÓBUJ A PRZEKONASZ SIĘ, ŻE TO JEST NAJLEPSZY NAPÓJ NA UPALNE DNI I NIE TYLKO!