Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NOWOŚĆ! Wędzarnia nierdzewna Thermowind Thw0212

07-07-2012, 4:37
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 600 zł      Najwyzsza cena licytacji: 600 zł     
Użytkownik ekoboss
numer aukcji: 2450193525
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 6    Licytowało: 4    Wyświetleń: 1465   
Koniec: 11-07-2012 09:05:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna

OGRODOWA

THERMOWIND THW 0212


do wędzenia wędlin, ryb, serów, drobiu

na zimno lub gorąco

Zaprojektowana i wykonana w Polsce

ze stali nierdzewnej 0,8 mm odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.


Źródłem ciepła i dymu jest
drewno z drzew liściastych: jabłoń, grusza, śliwa, wiśnia, czereśnia, buk, dąb, olcha

w postaci gałązek, gałęzi.

Wykonanie ze stali nierdzewnej zapewnia wieloletnią żywotność.

Brak ryzyka związanego z możliwością wydzielania się szkodliwych substancji

ze stosowanych powłok ochronnych (żywice, cynk, aluminium).


Wyposażenie: 

  • Komin 
  • 4 nierdzewne pręty wędzarnicze do zawieszania wędzonych potraw
  • Termometr
  • Zasuwa komina do regulacji ciągu oraz gęstości dymu
  • Zasuwa (odcinacz) dymu z paleniska
  • Pokrętła regulujące dopływ powietrza do paleniska
  • Uchwyty do transportu


Masa 17 kg
Objętość komory wędzarniczej ok. 100 l.

Wymiary komory wędzarniczej 38,5 x 36,5 x 74,5 cm

Wymiary paleniska 38,5 x 36,5 x 26,5
Wymiary gabarytowe 44,5 x 38,5 x 128 cm

Cena promocyjna 600 zł 


Kontakt:
b[zasłonięte]@piecaku.pl
Tel. 790 [zasłonięte] 415
 


Konto:


·  89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340090 [zasłonięte] 764255 (ING Bank Śląski S.A.)

Wysyłki tylko we wtorki i czwartki - po wcześniejszej wpłacie.

Możliwość odbioru w Mikołowie lub Bytomiu - po wcześniejszym uzgodnieniu. 


Zapraszamy na inne aukcje,
inne ceny, inne modele. 

(kliknij tu)






 





W dolnej części znajduje się palenisko, w którym umieszczamy drewno. Komora (część górna) wyposażona jest w pręty, na których wieszamy produkty do wędzenia. Komora wędzarnicza i palenisko są całkowicie oddzielone (pełne dno), co zabezpiecza wędzone wyroby przed płomieniami z paleniska. Dym z paleniska jest doprowadzony do komory poprzez zewnętrzny kanał łączący obydwie części. Odcinacz dymu (zasuwa) w kanale, pozwala regulować ilość dymu doprowadzanego do komory. Po zamknięciu odcinacza można otwierać drzwi komory bez uciążliwego napływu dymu. Pokrętła na drzwiach paleniska pozwalają na regulację dopływu powietrza, intensywności procesu spalania drewna i regulację temperatury wędzenia. Zasuwa dymu w kominie pozwala na regulację ilości dymu w komorze. W górnej części wędzarni zamontowany jest termometr do pomiaru temperatury wędzenia.