Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Piec chlebowy piec do pizzy opalany drewnem 110cm

26-06-2015, 5:23
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2 350 zł     
Użytkownik owopl
numer aukcji: 5455963895
Miejscowość Krzeszowice
Wyświetleń: 52   
Koniec: 26-06-2015 05:30:32

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 600.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

salon informacyjny

Jurajskie Centrum Kominków
Grupa owo.pl
kominki BOHUSZ
32-065 Krzeszowice, ul. Krakowska 32A
Czynny: 930 - 1730
zobacz trasę dojazdu


Piec do wypieku chleba, pizzy i grillowania


Często nasi klienci chcą zmierzyć się z budową pieca do wypieku chleba, pizzy samodzielnie bądź z pomocą miejscowego zduna, lub firmy zajmującej się takimi wykonawstwami. W takim przypadku proponujemy, tylko palenisko rdzeń pieca, wraz z wejściem i otworem wylotowym spalin, czyli serce całej budowli. Bez zewnętrznego wykończenia - kosmetyki. Pozwala to uniknąć późniejszych rozczarowań, że piec nie wypieka właściwie, że piec pęka, że potrawy nie są wcale takie smaczne i właściwie wypieczone.

Na tej aukcji oferujemy najwyższej klasy profesjonalny, piec szamotowy NAWÓJ przy znacznie niższych kosztach. Cena naszych pieców dostarczonych i zainstalowanych jest mniejsza, dzięki szczegółowo przemyślanych funkcji projektowych, które umożliwiają praktycznie jednodniowy montaż paleniska - rdzenia. Najważniejszy fakt konstrukcyjny, mający zdecydowany wpływ na użytkowanie, to ułożenie klinowanych cegieł szamotowych i kształt sklepienia, grubość 11,4 cm. Kształt sklepienia pieca i proporcjonalna wielkość otworu załadowczego w piecu i wylotu spalin, tworzy doskonały kształt do spalania (i nagrzewania), dzięki czemu długie płomienie wędrują wzdłuż całego półkolistego paleniska aż do wylotu kominowego bez zerwania w żadnym rogu. Ciężar samego sklepienia (bez podłogi), czyli podstawowej masy akumulacyjnej to ok. 395 kg. Dzięki klinowaniu cegieł fugi mają jednakowy wymiar, co eliminuje pęknięcia strukturalne i w zdecydowany sposób wpływa na długowieczność i bezawaryjność pieca.

Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.

Informacje: 602 [zasłonięte] 809 | salon wystawowy - kontakt

Oferta skierowana do pizzeri, gospodarstw agroturystycznych i klientów indywidualnych.

Cena na tej aukcji obejmuje:
Piec NAWÓJ 1 (rdzeń pieca - sklepienie) + podłoga, z wejsciem załadunkowym i wyjściem kominowym (stalowym) bez izolacji zewnętrznej, bez wykończenia zewnętrznego i postumentu (podstawy),
Z względu na duży ciężar, piec dostarczany jest w elementach na palecie, do szybkiego montażu.
Opcjonalnie usługa instalacji z transportem: + 680 zł, w promieniu 80 km od siedziby firmy.

Cena pieca NAWÓJ 1 pod klucz z izolacją zewnętrzną sklepienia i wykończeniem według ustaleń, ustalana jest indywidualnie. Piece kompleksowo pod "klucz", lub same paleniska - rdzenie, budujemy w woj.
małopolskim, śląskim, świętokrzyskim, opolski i dolnośląskim.

Piec NAWÓJ 1 wymiary wewnętrzne:
szerokość: 83 cm, głębokość: 110 cm, wysokość w szczycie: ok. 45 cm, powierzchnia: 0,92 m
wymiary docelowe wejścia: szerokość: 45 cm, wysokość: 25 cm
Grubość (akumulacyjnego): sklepienia 14,2 cm ! grubość prefabrykatów bocznych: 5 cm
Wymagana (zalecana) podstawa pod piec Nawój 1
szerokość: 115 cm, głębokość: 180 cm, zalecana wysokość: ok. 100 cm
  • palenisko - rdzeń, czyli główny, podstawowy element który jest narażony w najwyższych przedziałach na szok termiczny, zbudowany jest z wysokiej jakości cegły szamotowej (klinowane). Zastosowanie odpowiedniej dylatacji paleniska - rdzenia pieca, od reszty konstrukcji, gwarantuje długowieczność i stabilność strukturalną konstrukcji
  • Sklepienie półkoliste jest samonośne o wysokiej wytrzymałości konstrukcyjnej. Eliminuje to potrzebę stosowania spinek stalowych.
  • Sklepienie grubości 115 mm i 50 mm grubości ścianki boczne paleniska, gwarantują wystarczającą masę grzewczo - akumulacyjną, do pieczenia chleba, utrzymując ciepło przez wiele godzin.
  • Wysokość ok. 45 cm w szczycie pieca, pozwalają piec efektywnie i równomiernie.
  • Położenie i proporcjonalna wielkość otworu załadowczego w piecu i wylotu spalin, tworzy doskonały kształt do spalania, dzięki czemu długie płomienie wędrują wzdłuż całego półkolistego paleniska aż do wylotu kominowego bez zerwania w żadnym rogu.
  • Prefabrykowane elementy z niskocementowych betonów ogniotrwałych są ograniczone do ścian bocznych i przejścia - wylotu kominowego. Korzystanie z tych samych elementów prefabrykowanych dla wszystkich szerokości pieca pozwala na dużą elastyczność rozmiaru, zachowując niskie koszty końcowe.
  • Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.

woj. małopolskie - ekspozycja woj. dolnoślaskie - ekspozycja
  • Grupa owo.pl - kominki BOHUSZ
  • 32-065 Krzeszowice
  • ul. Krakowska 32A
    Czynny: 930 - 1730
  • tel. 602 [zasłonięte] 809
  • wyznacz trasę dojazdu
  • UNIROL - salon wystawowy
  • 58-211 Uciechów
  • ul. Wrocławska 2a
    Czynny: 8 - 16
  • 48 74 [zasłonięte] 50
  • Producent wkładów kominkowych UNICO