Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PIERZGA 100g, pyłek kwiatowy, miód, propolis SOCHA

23-01-2012, 10:00
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 20 zł      Aktualna cena: 20 zł     
Użytkownik socha_pasieka
numer aukcji: 2018966323
Miejscowość Kórnik
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 80   
Koniec: 16-01-2012 10:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SP
  
KONTAKT
[zasłonięte]@pasieka.wlkp.pl
888 [zasłonięte] 786
[zasłonięte]36435
 
PŁATNOŚCI
  • Płace z Allegro
    (przelew bankowy)


  • Za Pobraniem
    (płatne przy odbiorze)


  • Gotówka
    (przy odbiorze osobistym)
 
TRANSPORT
Wysyłka:
Koszty przesyłki podane w "Cenniku dostawy"

Zamawiając towar na innych aukcjach
za przesyłkę płacisz tylko raz
(koszty obliczane według "Cennika dostawy")

Odbiór osobisty:
Czmoń, ul. Pasieczna 2
62-035 Kórnik  
 
REGULAMIN
Regulamin na stronie 'o mnie'  
 
PASIEKA








 
OPIS PRZEDMIOTU
Gospodarstwo Pasieczne oferuje:
PIERZGA 100g
ZBIÓR 2011
 
Wysoka jakość w niskiej cenie!!!
Kupując bezpośrednio u producenta zaoszczędzasz pieniądze
 
 
  
Pierzga to zmagazynowany przez pszczoły w plastrze pyłek kwiatowy. Pszczoły po przyniesieniu pyłku do ula układają go warstwami w komórkach, dodają wydzielinę gruczołów ślinowych, dopełniają komórki miodem i zasklepiają woskiem. W warunkach beztlenowych mieszanina pyłku, miodu i śliny pszczół ulega fermentacji mlekowej, co powoduje jej konserwacje.

 
Składniki:
Skład chemiczny pierzgi jest podobny do pyłku kwiatowego, jednak aktywność i skuteczność jest kilkakrotnie większa, dzięki przetrawieniu przez pszczoły i procesom w czasie zakiszania. (zwiększenie stopnia przyswajalności przez organizm)
  • białko-12% (aminokwasy egzogenne);
  • tłuszcze 20%; cukry 31%;
  • witaminy: (A, B1, B2, B6, B12, C, PP, E, D, K,);
  • składniki mineralne: (P, S, Cl, K, Ca, Na, Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si);
  • kwas mlekowy;
  • enzymy ślinowe pszczoły;
  • hormony.


Wskazania:
Alergie; depresja; zmęczenie; dystrofia mięśniowa; niedokrwistość; choroby wzroku; schorzenia prostaty; marskość wątroby; hipoglikemia; bulimia; rekonwalescencja pooperacyjna; podniesienie odporności; usprawnienie metabolizmu; detoksykacja organizmu; poprawienie kondycji cery, włosów i paznokci; wspomaganie koncentracji; poprawienie sprawności fizycznej i umysłowej.

Przeciwwskazania: 
Uczulenie na pierzgę; stan astmatyczny; dychawica oskrzelowa; pierwszy trymestr ciąży.

Dawkowanie i przechowywanie:
Leczniczo według wskazań lekarza. Zapobiegawczo: 1-2 łyżeczki rozpuścić w letniej wodzie lub mleku, osłodzić miodem. Przyjmować dwa razy dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja jednorazowa powinna trwać 1-3 miesiące, 2-4 razy w ciągu roku. Unikać dodawania do płynów o temperaturze powyżej +45 °C.

Pierzgę można także spożywać w suchej postaci bez konieczności rozpuszczania.

Przechowywać w hermetycznych opakowaniach, w suchym pomieszczeniu, bez dostępu światła, w temperaturze do 20°C (najlepiej 3-4 °C).

PIERZGA 100g, pyłek kwiatowy, miód, propolis SOCHA