Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pirosiarczyn potasu dezynfekcjA OKAZJA

18-05-2014, 14:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.20 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.20 zł     
Użytkownik OGRODSOJKA
numer aukcji: 4165138905
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 13    Licytowało: 3    Wyświetleń: 57   
Koniec: 18-05-2014 13:37:47
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon_nowy



Wszystkie przesyłki do 30kg wysyłane kurierem. Koszt: 15 zł

INFORMACJA
Przy odbiorze przesyłki prosimy sprawdzić przesyłkę pod kątem zawartości i stanu.
W razie wątpliwości prosimy spisać z kurierem protokół, który jest jedyną podstawą do reklamacji

Wybierając formę przesyłki listem ekonomicznym bądź priorytetowym nie bierzemy odpowiedzialności za przesyłki które nie dotrą do klienta, gdyż są to listy nierejestrowane.

 



OgródSojka
42-600 Tarnowskie Góry
ul. Ligonia 1
woj. śląskie


tel. 32 [zasłonięte] 00
tel. 32 [zasłonięte] 50

tel.kom. 603 [zasłonięte] 15 22


mail: [zasłonięte]@OGRODSOJKA.PL
mail: CENTRUM_[zasłonięte]@OP.PL


Numer konta:
PL 10 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0769525 [zasłonięte] 000000


godziny otwarcia:
dni powszednie: 8.00 - 17.00
sobota: 8.00 - 13.00
niedziela: nieczynne



WYSTAWIAMY FAKTURY VAT.

 

 

 

Opis produktu:
Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu. Opakowanie zawiera 10 g krystalicznego pirosiarczynu sodu.

Użytkowanie:
W zależności od potrzeby stosowania środka zaleca się różne jego dawki: -do stabilizacji nastawu (aby zabić niekorzystne drobnoustroje bytujące na owocach szczególnie, jeśli są one uszkodzone lub zaczynają gnić), stosuje się 1g pirosiarczynu potasu na 3-5 l nastawu. Odpowiednią porcję rozpuszcza się w 50-100 ml wody, następnie dodaje do nastawu i dokładnie miesza.
-do stabilizacji wina po fermentacji (zabicia resztek komórek drożdżowych po fermentacji, przed zlaniem wina w butelki aby nie było tzw. wtórnej fermentacji czyli nie powstał szampan) zaleca się stosowanie 1g pirosiarczynu potasu na 10 l wina. Odpowiednią porcję rozpuszcza się w 50-100 ml wody, następnie dodaje do nastawu i dokładnie miesza.
-do odkażania naczyń rozpuszcza się 10 g pirosiarczynu potasu w 2 l wody i tak przygotowanym roztworem przemywa naczynia, niepłucząc już czystą wodą.
Pirosiarczyn potasu przechowywać należy w chłodnym, suchym, nie dostępnym dla dzieci miejscu i stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy.

UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych dawek. Znaczne przedawkowanie, szczególnie przy stabilizacji nastawu spowodować może zahamowanie fermentacji. W przypadku stabilizacji gotowego wina zbyt duża dawka pirosiarczynu potasu powoduje powstanie nieprzyjemnego smaku i siarkowego aromatu.

Charakterystyka produktu:
Środek posiada atest PZH (Państwowy Zakład Higieny).