Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sokownik nierdzewny 10L SOK owoce przetwory

10-07-2015, 14:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 190 zł     
Użytkownik bsns
numer aukcji: 5438835885
Miejscowość Wielogłowy
Wyświetleń: 18   
Koniec: 10-07-2015 13:42:59

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

towar najwyższej jakości

E-mail Wyślij wiadomość
Tel. stac. 184432844
Tel. stac. 184[zasłonięte]652
Tel.kom. 502[zasłonięte]991

Numer 40 1500 [zasłonięte] 1[zasłonięte]5591500 [zasłonięte] 469300
Bank Kredyt Bank SA

 


 

SOKOWNIK 10 litrów

 

  

Przeznaczony jest do uwalniania soku ze świeżych owoców i warzyw.
Zbudowany jest z materiału odpornego na wysoką temperaturę. Sokownik można użytkować na wszystkich typach kuchenek, również indukcyjnych. Możliwe jest również mycie go w zmywarce.

 

 

Naczynie nr 3 napełnia się wodą do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi. Następnie nakłada się nań naczynia nr 2 i 1. Do naczynia nr 1 wkłada się wcześniej przygotowane, umyte owoce. Owoce miękkie np. jagody, truskawki, maliny, porzeczki wsypuje się w całości – nierozdrobnione. Owoce twarde (jabłka, gruszki) powinny być pokrojone na kawałki o wymiarach mniejszych niż 3 cm. Owoce zasypuje się cukrem w ilości od 100 do 500 gramów. Zestaw zakrywa pokrywką i zamka się kranik spustowy naczynia nr 2. Tak przygotowany zestaw ustawia się na źródle ciepła (kuchnia gazowa, elektryczna itp.) i doprowadza powoli do wrzenia. Pod wpływem wytwarzającej się pary wodnej i podwyższonej temperatury z owoców zaczyna wydzielać się sok i gromadzić w naczyniu nr 2.
Czas wymagany do uzyskania soku, liczony od momentu zagotowania się wody (pojawienia się pary w górnym naczyniu) wynosi:



- dla owoców miękkich (truskawki, maliny) 20 - 30 minut;
- dla owoców półtwardych (czarna porzeczka, borówka) 30 - 40 minut;
- dla owoców twardych (jabłka, gruszki) - 45 - 60 minut;
Po około 15 minutach od chwili zagotowania się wody otwiera się kranik spustowy a gromadzący się sok można zlewać wężykiem bezpośrednio do butelek lub słoików. Zaraz po ich napełnieniu należy je zakapslować lub zamknąć nakrętkami typu twist-off. Wypełnione sokiem butelki (słoiki) zakryte kapslami lub nakrętkami, wstawia się do garnka z wodą i pasteryzuje w ciągu 30 minut (licząc od momentu zagotowania się wody). By uzyskać sok o wysokiej jakości i długiej trwałości, ważne jest by wszystkie czynności podczas jego przygotowywania wykonywane były z zachowaniem absolutnej czystości. Do mycia elementów sokownika należy używać dostępnych środków do mycia naczyń, unikając jednak ostrych szczoteczek, gąbek lub proszków mogących rysować naczynia. Równie dokładnie powinny być umyte słoiki, butelki, kapsle oraz nakrętki. Dobrze jest umyć je na kilka godzin wcześniej i pozostawić do góry dnem do wysuszenia.



Szerokość produktu: 36cm
Głębokość produktu:
30cm
Wysokość produktu:
46cm

 


 

 



Jeśli jesteś początkującym Allegrowiczem, masz wątpliwości i pytania NAPISZ LUB ZADZWOŃ

e-mail: [zasłonięte]@op.pl lub tel. 502-[zasłonięte]-991

CHĘTNIE POMOŻEMY!

 

 

 

DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZYCH AUKCJI

 

ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW