Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

System gastro do baru, restauracji POMOC EKSPERTA

31-07-2012, 11:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1 zł     
Użytkownik prokas_pl
numer aukcji: 2456160816
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 10   
Koniec: 13-07-2012 13:22:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

GODZINY OTWARCIA BIURA:

Poniedziałek - PiĄtek
9.00 - 17.00

Tel.: (22)[zasłonięte]212 89

Tel./Fax: (22)[zasłonięte]741-23

Infolinia 801 [zasłonięte] 215

[zasłonięte]@prokas.com.pl

PROKAS s.c.

ul. Targowa 33A lok.19

03-728 Warszawa

NIP[zasłonięte]113-23-962,
REGON 015[zasłonięte]264

Jesteśmy firma handlowo-usługową działającą w branży systemów sprzedaży, techniki sklepowej i biurowej.

Naszym celem jest profesjonalne i kompleksowe świadczenie usług oraz dążenie do pełnego zaspokojenia potrzeb naszych Klientów.

Stale podnosimy nasze kwalifikacje. Uczymy się Waszego Biznesu. W tym celu podejmujemy szereg działań serwisowych, szkoleniowych i marketingowych. A wszystko to, aby sprostać

Waszym rosnącym wymaganiom i potrzebom. Takie działania gwarantują jak najlepsze wykonanie zleconych projektów i zadań, co ma potwierdzenie w opinii naszych klientów.

Naszymi dostawcami są największe i najlepsze firmy polskie, jak i światowi potentaci. Posiadamy ich autoryzacje handlowe i serwisowe.

Systematycznie wprowadzamy do sprzedaży nowe rozwiązania i urządzenia, lecz wybieramy tylko te, które charakteryzuje najwyższa funkcjonalność i najniższa awaryjność.

Zachęcamy do kontaktu z nami. Jesteśmy dla Ciebie. I dla Twojego Biznesu.

Podana cena obejmuje jedynie konsultację i dobór optymalnego rozwiązania. Nie obejmuje zakupu systemu.
Szczegółowe informacje, prezentacje: Dariusz Połaski, tel. 0[zasłonięte]601-39-39


Przykład rozbudowanego systemu gastronomicznego, w którego skład wchodzą terminale komputerowe POS, palmtopy jako zdalne bonowniki, drukarki zamówień i inne składniki, dzięki którym obsługa klienta w obiekcie gastronomicznym przebiega sprawnie i czas realizacji zamówienia skrócony jest do minimum. Zapewniona jest także pełna kontrola bazy towarowej, upawnień pracowników, stanów magazynowych i wartości sprzedaży dzięki możliwości analizowania szerokiej gamy raportów.

Podczas, gdy do obsługi klienta wystarczyłby jedynie terminal POS z programem sprzedaży oraz drukarką fiskalną, warto przeanalizować możliwości rozbudowy systemu w zależności od poziomu rozbudowania obiektu tak, aby kontrola nad obiektem oraz wykorzystanie sprzętu i zasobów ludzkich było rozplanowane optymalnie.

Elementy systemu

  • terminal POS z programem sprzedaży i drukarką fiskalną
  • drukarka zamówień
  • stanowisko komputerowe na zapleczu obiektu z programem zarządzającym
  • palmtop jako zdalny bonownik

Terminal POS z drukarką fiskalną

Jest to komputer klasy PC w obudowie zintegrowanej z ekranem dotykowym. Dzięki ekranowi dotykowemu obsługa klientów jest wygodna i szybka. Możliwe jest wykorzystanie monitora z ekranem dotykowym podłączonego do dobrej klasy komputera PC. Zabonowanie pozycji powoduje natychmiastowe wysłanie zamówienia na drukarki zamówień w różne miejsca obiektu w zależności od zdefiniowanego przez użytkownika miejsca przeznaczenia, np. napoje na bar, pozycje obiadowe na kuchnię, a pizze na stanowisko przy piecu na pizzerii. W momencie zamknięcia rachunku drukowany jest paragon fiskalny, a w razie potrzeby, paragon ten można szybko zastąpić fakturą VAT drukowaną na zapleczu, lub przy stanowisku sprzedaży, jeżeli tylko jest ono wyposażone w drukarkę do tego przeznaczoną, czyli np. zwykłą drukarkę laserową.

Stanowisko komputerowe na zapleczu

W celu umożliwienia ciąglej pracy kelnerom i barmanom stanowisko zarządzające powinno znajdować się na zapleczu biurowym. Zaleca się, aby był to solidny komputer, najlepiej serwer, ponieważ zwykle na nim zainstalowana jest baza danych systemu. Program zarządzający służy do wprowadzania towarów, dokumentów dostaw, definiowania receptur, według których surowce będą rozchodowane, wykonywania operacji międzymagazynowych, kontrolowania i analizowania sprzedaży, definiowania u prawnień pracowników, rejestrowania czasu pracy i innych ciekawych, i bardzo przydatnych funkcji do szczegółowego raportowania włącznie.

Nieodzowna na zapleczu będzie dowolna drukarka (drukowanie dokumentów magazynowych, faktur, raportów), a często bardzo przydatny okazuje się czytnik kodów kreskowych znacznie przyspieszający wprowadzanie dostaw.

Zdalne bonowniki

Palmtopy z aplikacją pozwalającą na pracę jako zdalny bonownik stosowane są w restauracjach o dużej powierzchni i dużej ilości stolików. Kelner nie notuje zamówień w notesie, lecz bezpośrednio w aplikacji obsługiwanej przez niego za pomocą ekranu dotykowego palmtopa. Aplikacja komunikuje się drogą radiową z siecią lokalną obiektu, dzięki czemu zamówienie od klienta wysyłane jest do systemu natychmiastowo. W praktyce pozwala to kelnerowi na zbieranie kolejnych zamówień lub sprzątanie stolików podczas, gdy posiłki są już przygotowywane przez innych pracowników obiektu.

Oprogramowanie

Oprogramowaniem charakteryzującym się opisaną powyżej funkcjonalnością i zarazem współpracującym
z wymienionymi urządzeniami jest program SOGA i PC-GASTRONOM składający się z wielu modułów:

- stanowisko sprzedaży,
- magazyn - jako program zarządzający,
- aplikacja zapewniająca pracę palmtopa jako zdalnego bonownika,
- obsługa sieci restauracji.


COPYRIGHT 2012 - PROKAS WARSZAWA Kasy Fiskalne, Drukarki Fiskalne, Systemy Sprzedaży

mapa