Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Szlachetne Drożdże Winiarskie Płynne GDAŃSK RUMIA

10-07-2015, 9:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.90 zł     
Użytkownik arturnowicki
numer aukcji: 5500462103
Miejscowość Rumia
Wyświetleń: 3   
Koniec: 10-07-2015 09:10:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Oferujemy drożdże płynne (JEDNO OPAKOWANIE) do wyboru :

Burgund – do win czerwonych, zarówno stołowych jak i deserowych; owoców wysoko garbnikowych jak aronia, śliwki, winogrono czarne, bez, wiśnie, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny oraz jagody.
Bordeaux – do win czerwonych stołowych; owoców takich jak czarne jagody czy winogrono.
Malaga – do win czerwonych deserowych; owoców takich jak winogrono czarne czy aronia.
Madera – do win białych i czerwonych deserowych; owoców takich jak agrest, gruszki, maliny, morele, truskawki, porzeczki czerwone i białe, rodzynki oraz zboża.
Portwein – do win białych i czerwonych deserowych, owoców takich jak wiśnie, jeżyny, porzeczki czarne i białe.
Tokay - do win białych deserowych i stołowych; do owoców takich jak agrest, głóg, gruszki, jabłka, rabarbar, morele, dzika róża, truskawki, winogrono białe, porzeczki białe oraz rodzynek i zboża.
Sherry – do win białych deserowych, owoców takich jak czereśnie, jabłka, głóg, dzika róża, winogrona białe, porzeczki białe oraz rodzynki i zboża. 

Drożdże w płynnej zawiesinie, produkowane są w firmie Biowin posiadają wszelkie zaświadczenia przedstawiające ich wysoką jakość. Szczepy pochodzą z najbardziej renomowanych instytutów mikrobiologii w Polsce, są organizmami mezofilnymi, czyli namnażającymi się w przedziale temperatur od 18 do 30°C.


PO ZAKUPIE PROSZĘ O WSKAZANIE JAKIE ZAPAKOWAĆ. W PRZYPADKU BRAKU DECYZJI PAKUJEMY LOSOWO.

Opis produktu:
Uzyskanie wina z moszczu owocowego zawdzięczamy drobnoustrojom – konkretniej dużej grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. Stosowane w przemyśle winiarskim, specjalnie wyselekcjonowane i udoskonalane w laboratoriach, szlachetne drożdże winiarskie podzielone są na szereg ras w zależności od preferencji substratowych (rodzaju owoców, stężenia cukru), szybkości i wydajności produkcji alkoholu.
-Drożdże oferowane są w postaci zawiesiny w specjalnym płynie ochronnym; il. 20ml. Widać je w saszetce w postaci jasno brązowego osadu. Przed przystąpieniem do ich użycia należy saszetkę dobrze wstrząsnąć, aby płyn stał się mętny. 
Pojedyncza dawka po namnożeniu wystarcza na przygotowanie do 25 l wina.  

 

Użytkowanie
Drożdże należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, nienarażonym na działanie promieni słonecznych

 

Zalety szlachetnych drożdży winiarskich -tolerancja na alkohol ok. 14-18%
-odporność na wysokie stężenia cukru (miodowe lub uniwersalne), dwutlenku węgla, garbników
-wytrzymują większe stężenia siarki np. po użyciu pirosiarczynu potasu
-prowadzony przez nie proces fermentacji jest szybszy, co zmniejsza prawdopodobieństwo zakażeń
-gotowe wino jest stabilne i dobrze odfermentowane
-trwała barwa i odpowiednio dobrany bukiet


 

 

Ważne - proszę o przeczytanie strony *O mnie*

Zapraszam na inne moje aukcje