Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego

12-07-2012, 17:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2443178490
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 11   
Koniec: 03-07-2012 22:21:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dlaczego warto zamówić u nas książki:

Zamówienia realizujemy w ekspresowym tempie.

Wystawiamy faktury oraz paragony fiskalne.

Książki są dobrze zabezpieczone do wysyłki.


Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 


Tytuł Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego
Autor Flaczyk Ewa, Górecka Danuta, Korczak Józef (red.)
Wydawca Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Rok wydania 2011, wydanie drugie uzupełnione i poprawione
Liczba stron 330
Wymiary 175 x 240 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-8360-643-4

 

„Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego” jest nowoczesnym i unikalnym podręcznikiem dotyczącym surowców i przetworów pochodzenia zwierzęcego oraz tłuszczów jadalnych. Szczególną uwagę autorzy zwrócili na wymagania dotyczące wskaźników jakości żywności pochodzenia zwierzęcego oraz na ich wartość odżywczą, dietetyczną i bioaktywną.

Podręcznik zawiera krótki opis procesu technologicznego oraz charakterystykę towaroznawczą następujących grup surowców i przetworów: mleko i koncentraty mleczne, mleczne napoje fermentowane, sery, desery mrożone, tłuszcze, mięso, wędliny, ryby i owoce morza, drób i przetwory drobiowe, jaja i przetwory mleczarskie.

Książka jest przeznaczona dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, dietetyki, towaroznawstwa, zarządzania jakością żywności i ekonomiki gospodarki żywnościowej. Może być także wielce przydatna producentom żywności oraz osobom zajmującym się zarówno dystrybucją, jak i kontrolą jakości wytworzonej żywności.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

W treści:

1. Jakość żywności, systemy zarządzania jakością i klasyfikacja żywności

2. Analiza sensoryczna w ocenie jakości produktów spożywczych

3. Mleko

4. Mleko spożywcze i koncentraty mleczne

5. Mleczne napoje fermentowane

6. Sery

7. Desery mrożone

8. Tłuszcze jadalne

9. Mięso

10. Wędliny

11. Ryby i „owoce morza”

12. Mięso drobiowe i jego przetwory

13. Jaja spożywcze i przetwory jajowe

 

Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego