Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wędzarnia nierdzewna elektryczna Thermowind Thw312

28-01-2014, 14:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 890 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 890 zł     
Użytkownik ekoboss
numer aukcji: 3883823569
Miejscowość Bytom
Licytowało: 1    Wyświetleń: 508   
Koniec: 28-01-2014 13:50:39

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 20.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 


Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna
ELEKTRYCZNA z WYTWORNICĄ DYMU
(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)

do wędzenia na zimno i ciepło
SERÓW RYB WĘDLIN

THERMOWIND THW 0312
możliwość wędzenia w czasie mrozu

Zaprojektowana i wykonana w Polsce z stali nierdzewnej 0,8 mm (odpowiednik wytrzymałościowy blachy zwykłej o grubości 1,6 mm) odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Koszt 1 godziny wędzenia około 0,70 zł (energia i zrębki).

Zrębki mogą posiadać różną granulację.

Uwalniając dym ulegają całkowitemu spopieleniu.


Wyposażenie:

Wytwornica dymu z regulacją ilości wytwarzanego dymu
Grzałka główna pozwalająca na wędzenie także w zimie

Komin z zasuwą do regulacji gęstości dymu

Regulator temperatury wędzenia
2 siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia.
3 pręty do zawieszania wędzonych potraw.
Termometr
Taca ociekowa na spływający tłuszcz.
Uchwyty
Zrębki wędzarnicze 4 litry




Bardzo mała ilość wydobywającego się dymu pozwala na wędzenie bez wiedzy sąsiadów.

Masa 15 kg
Objętość komory wędzarniczej 65 l.
Wymiary komory wędzarniczej 34,5x34,5x54 cm
Wymiary gabarytowe 34,5x34,5x75 cm
Moc 2100W




Kontakt:
[zasłonięte]@piecaku.pl
Tel. 790 [zasłonięte] 415
Konto:
89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340090 [zasłonięte] 764255 (ING Bank Śląski S.A.)

Wysyłki tylko wtorki i czwartki po wcześniejszej wpłacie lub za pobraniem.

Jak to działa
• Potrawy umieszczamy w wędzarni (układamy lub zawieszamy).
• Zamykamy drzwi.
• Do wytwornicy dymu wsypujemy zrębki wędzarnicze a następnie zamykamy pokrywę.
• Włączamy za pomocą zielonego podświetlanego klawisza małą grzałkę w wytwornicy
• Po paru minutach grzałka doprowadza zrębki do procesu żarzenia i wydzielania dymu, dosypujemy zrębki
• Po odczekaniu jeszcze paru minut możemy grzałkę wytwornicy wyłączyć
• Szufladą w dolnej części wytwornicy poprzez otwarcie-zamknięcie regulujemy ilość powietrza dopływającego do procesu żarzenia (regulacja ilości wytwarzanego dymu), popiół z zrębków zsypuje się do szuflady.
• Co pewien czas sprawdzamy poziom zrębków i w miarę potrzeb uzupełniamy
• Uchylamy trochę przysłonę (pokrętło na górze wędzarki)
• Ustawiamy pokrętłem regulatora żądaną temperaturę w komorze wędzarniczej (czerwony podświetlany wskaźnik informuje o pracy grzałki głównej)

Czasy wędzenia: ryby ok. 1,5 godziny, sery żółte ok. 30-40 min., wędliny ok. 3-5 godz.
Możliwość wędzenia bez nagrzewania komory wędzarniczej, wytwornica działa niezależnie od komory wędzarniczej.


(kliknij tu)