Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zestaw do CZERWONEGO WERMUTU DESEROWEGO !!!!!

16-05-2014, 8:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.50 zł     
Użytkownik allehobby_pl
numer aukcji: 4158090235
Miejscowość Raniżów
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 2    Wyświetleń: 24   
Koniec: 16-05-2014 08:12:20
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Oferujemy zestaw ZIÓŁ DO PRZYGOTOWANIA CZERWONEGO WERMUTU DESEROWEGO renomowanej firmy BIOWIN !

 

Jesteśmy profesjonalnym sprzedawcą i legalna firmą do każdego zakupu dołączamy paragon lub fakture vat

 

Oferujemy ZESTAW ZIÓŁ DO PRZYGOTOWANIA CZERWONEGO WERMUTU DESEROWEGO (porcja na 10-15 L)

Baze do przygotowania wermutu może stanowić czerwone wino gronowe, jeżynowe, aroniowo- jabłkowe, wiśniowe lub jagodowe.

 

Przed rozpoczęciem drugiej fermentacji na każde 10 L wina dodać skórke z jednej pomarańczy.

 

Zioła wsypać do słoika, zalać 200 ml wódki lub mocnego wina i pozostawić pod przykryciem na 2-3 tygodni.

 

Po tym czasie zioła odcedzić i uzyskaną esencję dodawać do gotowego wina porcjami, by móc uzyskać najbardziej odpowiadający nam stopień aromatyzacji.

 

Wermut można wzmocnić spirytusem i lekko dosłodzić karmelem .

 

Skład:

- piołun rzymski, krwawnik, mięta, dzięgiel, turówka, macierzanka, kwiat lipy, brzoza, kolendra, irys.

 

Wina ziołowe po dodaniu esencji powinny leżakować

 

przynajmniej miesiąc.

 

 

Wina aromatyzowane można uzyskać następującymi metodami:

 

1.dodając kompozycję ziół bezpośrednio do fermentującego nastawu,

 

2.dolewając esencję ziołową przygotowaną w 0,5–1 l młodego wina, przed leżakowaniem,

 

3.zalewając wstępnie zestaw ziół wodą o temp. 70°C, a następnie dodając spirytus tak by w mieszaninie uzyskać 40%-50% roztwór alkoholu (w tym stężeniu najlepiej ekstrahują się aromaty),

 

Mieszanki pakowane są po 5 g, porcja taka wystarcza na 10-15 l bazy do przygotowania wermutu,

 

 

 

Korzystnie na smak, aromat i stabilność wina wpłynie

 

kilku lub kilkunastodniowe wychłodzenie wina w

 

temperaturze 3 - 6 C.

 

UWAGA:

Najbardziej wskazane jest jednak przygotowanie esencji z ziół przed dodaniem ich do wina. Zapobiega to powstaniu ewentualnych niekorzystnych zmian barwy, która może nastąpić pod wpływem niektórych ziół.

 

Na naszych innych aukcjach inne akcesoria niezbędne do robienia wina, warzenia piwa domowego, soków, bimberku, wódka, nalewka i inne.

                                Koszt wysyłki przy wpłacie na konto:
          Przesyłka pocztowa do 0,350 g : -2 zł ekonomiczna, 5,5 zł priorytetowa
                    Przesyłka pocztowa : 10 zł - ekonomiczna, 13 zł priorytetowa
                                      Koszt wysyłki za pobraniem:
             Przesyłka pocztowa do 0,5 kg : 12 zł - ekonomiczna, 15 zł priorytetowa
                                  Firma kurierska   UPS:
                      Przy wpłacie na konto 20 zł ( 30 kg), Pobranie 25 zł ( 30 kg)

Kupiłeś więcej niż jeden towar na naszych aukcjach ?

Nie wiesz jaki będzie koszt przesyłki? Pomożemy!

Wybierzemy optymalna przesyłkę i wyślemy wszystko razem!!! -zadaj pytanie a po zakupach przed zapłata policzymy ile wszystko będzie ważyło i wycenimy przesyłkę!!!

 

UWAGA - Sugerujemy listy polecone lub paczki - tylko w tych mamy możliwość sprawdzenia co sie stalo z przesyłką, przy listach ekonomicznych lub priorytetowych nie bierzemy odpowiedzialności w przypadku zaginięcia.

 

Towary zakupione do godziny 13 wysyłane są tego samego dnia poczta polska!!!

Wiemy ze nasze hobby jest dyskretne dlatego też wszystkie przesyłki są dyskretnie zapakowane:):):)

Kontakt:

[zasłonięte]@wmweko.pl

tel: 723 [zasłonięte] 004 , 723 [zasłonięte] 408

Zapraszamy również na inne nasze aukcje!!!